find psykolog

Guide: Sådan finder du en god psykolog, der matcher din personlighed

Guide: Sådan finder du en god psykolog, der matcher din personlighed

Når du skal finde en psykolog, er det vigtigt, at du først og fremmest finder en, du kan åbne dig op overfor. Herefter er det vigtigt, at du får det ud af dine konsultationer, som du forventer. Se her, hvordan du finder en god psykolog, der matcher din personlighed.

Hvis du vil have succes med dine psykologtimer, er det vigtigt, at du får en dygtig psykolog, som forstår dig – og som du er på bølgelængde med, så du rent faktisk har lyst til at åbne dig op. Det er ikke altid, du finder sådan en, første gang du forsøger, men hvis du ved, hvad du skal gå efter, bliver det lettere at få succes i din jagt på en dygtig psykolog.

#1: Find en, du er fortrolig med

Når du skal tale med en psykolog, er det vigtigt, at du føler dig tryg ved vedkommende. Du skal typisk åbne op for dine inderste følelser, hvilket kan være vanskeligt, hvis du ikke føler, at du kan være fortrolig med vedkommende.

Det fungerer på samme måde som med andre mennesker, at hvis ikke du føler dig tryg ved vedkommende og er på bølgelængde, så vil du ikke kunne åbne op på samme måde. Det vil gå ud over det, du får ud af dine konsultationer, hvorfor det risikerer at ende med at være penge ud af vinduet.

#2: Vælg en, du vurderer, er kompetent

Noget andet, der er vigtigt, er, at den psykolog, du vælger, er kompetent og dygtig til sit arbejde. Du kan med fordel forsøge dig med et par timer hos vedkommende, hvorefter du vil få et indtryk af, om han eller hun er dygtig til det, de laver.

Typisk vil det være en mavefornemmelse, der afgør det for dig, da du som regel ikke har en baggrund indenfor psykolog, når du kontakter en psykolog. Du har altså ikke mulighed for at vurdere fagligheden, men du kan følge din intuition, som kan fortælle dig, om der er et match.

#3: Læs anmeldelser

Ligesom med alle andre former for virksomheder, kan du typisk læse anmeldelser af de enkelte psykologer på nettet. Det kan enten gøres via Facebook, Trustpilot eller via psykologens egen hjemmeside. Det kan give dig et indtryk af, om der er tale om en psykolog, der har styr på sin praksis.

Et eksempel er Psykolgenikbh.dk, som har en sektion på sin hjemmeside, hvor der er et udpluk af udtalelser fra tilfredse kunder. Det kan du bruge, når du skal vurdere, om der er tale om en fagligt kompetent psykolog, som patienterne har tillid til.

#4: Få anbefalinger

Hvis du kender en eller flere, der har været til psykolog, kan du med fordel forhøre dig hos dem. De vil garanteret have både gode og dårlige oplevelser med forskellige psykologer, da det typisk tager tid, før man finder den helt rigtige psykolog, som virker som det rigtige valg for vedkommende. Husk, at det ikke er alle, der vil tale om det, så være diskret, når du spørger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *