electric car

Derfor skal du have en elbil

Er det ved at være tid til at overveje at købe en ny bil? Og går du med tankerne om en grønnere løsning, end hvad du har nu? Når der skal købes en en ny bil, er det ikke længere kun diesel og benzin, der kan vælges mellem. Nogle af de grønnere løsninger, som hybrid og el, er også nødt til at være en del af overvejelserne. 

Olie er noget, vi har på lånt tid. Derfor er det nødvendigt at tænke nærmere over valget af bil, når du skal omsætte din nuværende til en ny. Det er her, en elbil kommer ind i billedet. For de stormer frem. Med rette. 

Hvorfor du bør købe en elbil som den næste, fortæller vi dig herunder. 

Elbiler er bedre for miljøet 

Den første grund er meget oplagt. For det er bedre for miljøet, at du kører rundt på el frem for fossile brændstoffer. Det er også bedre for vores sundhed i forhold til udledningen af partikler, der sker fra diesel- og benzinbiler. En elbil er naturligvis ikke så grøn, at den ikke er belastende for miljøet, da den trods alt skal produceres og også har dæk, der slides m.m.. Men på den lange bane er det et meget grønnere valg, fordi du kan køre på el, der er produceret af vedvarende energikilder.  

Du kan tanke bilen derhjemme 

En meget stor fordel er, at du kan lade bilen derhjemme. Det kan du gøre ved at få installeret en såkaldt ladeboks. Med den kan du sætte bilen til opladning, så snart du kommer hjem eller om natten, hvor strømmen er billigst. 

Der vil naturligvis være nogle udgifter forbundet med monteringen af en ladeboks derhjemme. Både til selve ladeboksen og til selve klargøringen i forhold til elinstallationen. 

Når du først har en ladeboks, bliver det nemt at komme afsted på arbejde i hverdagen og på udflugter i weekender, fordi du ikke behøver svinge forbi for at lade bilen op først. 

Det er en meget støjsvag bil 

Støj er noget, der fylder meget i hverdagen. Især hvis man bor tæt på en vej. Ved at købe en elbil bidrager du også til at minimere mængden af støj. I modsætning til benzinbiler især er elbiler meget støjsvage, hvilket både gælder indenfor og udenfor kabinen. 

Det kan især være rart, hvis du bruger mange timer på landevejen hver eneste dag. Det er med andre ord med til at skabe en større køreglæde.

Er du ikke klar til at gå fuldstændigt over til en elbil, kan du også indgå det kompromis at have en hybrid. Denne skal også lades op, men du er ikke afhængig af at skulle tænke på at finde en tankstation med en ladestander, der er fri. Der kan spares mange penge på brændstof ved at have en hybrid. Det vigtigste er blot, at du har miljøet med i tankerne, når du køber en bil. For det er ikke længere til at komme udenom – og jo før, jo bedre. Måske du også kan inspirere din nabo?