krydderier

Er du træt af at lave de samme fem retter til aftensmad i løbet af ugen? Med et par relativt simple kneb kan du nemt og hurtigt komme til at lave bedre mad, som smager af mere – og som ikke engang er mere usundt. Se her, hvordan du gør.

Når du skal lave mad, er det hurtigt og nemt at komme til at lave de samme retter, som du altid laver. Du kender garanteret dét med, at du ikke lige orker at skulle til at finde kogebogen frem, hver gang du skal tilberede aftensmad. 

Bare rolig, det behøver du faktisk heller ikke, for det er slet ikke så kompliceret at komme til at lave mad, der smager af mere og samtidig er varieret. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bliver en bedre hverdagskok, følger her en række tips, som du med fordel kan gøre brug af.

#1: Brug masser af krydderier

Noget af det, der gør mad kedelig og smagsløs er, når der ikke anvendes nok krydderier. Det er vigtigt, at maden smager af noget, hvis den skal være spændende, og her er krydderierne din absolut bedste ven i køkkenet.

Du behøver ikke at have mange forskellige krydderier stående for at spise din mad op. Du kan dog komme langt, hvis du investerer i nogle gode krydderier, som har masser af smag og kraft til at gøre dine retter utroligt smagfulde. Du kan finde krydderier her.

#2: Øv dig på grundkøkkenet

Hvis ikke du føler, at du er god nok til at lave forskellige og avancerede retter, er det nok, fordi du ikke har øvet dig nok i de basale elementer af at lave mad. Du kan derfor med fordel investere i en god kogebog, hvor du bliver taget i hånden med de helt basale teorier indenfor madlavning.

Nikolaj Kirk har lavet en fremragende bog, som slet og ret hedder ‘Grundkøkken’, og den kan du gøre brug af, når du skal lære, hvordan du sammensætter forskellige smage, så det bliver et fremragende måltid.

#3: Eksperimentér

Hvis du kan de helt basale teorier indenfor madlavning, bliver du mere villig til at eksperimentere med nye retter, uden du skal bruge en kogebog hver gang. Det betyder, at du får et mere legende forhold til madlavning, så du bliver bedre rustet til at lave noget, som smager himmelsk.

Det bedste ved at blive dygtig til at eksperimentere, når man laver mad, er, at man selv er i stand til at danne sig et indtryk af smagen, når man står og handler, hvorfor man ikke er nødsaget til at følge en madplan eller lignende.