2 råd til de bedste træer og planter i hjemmet

Planter og træer giver lys og farve i hjemmet. De skaber en atmosfære som de fleste mennesker værdsætter i hjemmet. Det er specielt populært, at have planter i hjemmet, hvis man bor i en storby. Her bliver tingene hurtigt grå og kedelige, så planterne giver den nødvendige atmosfære. Der findes mange forskellige planter, i forskellige farver og former. Derudover kræver forskellige planter mere eller mindre opmærksomhed og viden. Det kan være smart, at vælge en plante som er nem, at passe i starten. Derefter kan man bevæge sig ud i den bredde horizont af forskellige planter. 

Tropiske planter giver ens hjem en følelse af varme og glæde

Der findes rigtig mange forskellige tropiske planter, der nemt kan groes i hjemmet. Det kan være en god idé, at finde ud af hvilke planter der gror bedst i det Danske klima. Derudover kan det være, at tropiske planter kræver mere gødning end planter der gror i koldt klima. Nogle planter er nemmere, at passe end andre og dette gælder også for tropiske planter. En af de nemmeste planter er “Caesalpinia” som egentlig ikke har brug for særlig meget opmærksomhed. Den kræver kun vand og en placering i hjemmet med sollys. Selv i vintermånederne gror planten uden problemer og er desuden en meget populær bestanddel i det nordiske hjem. En anden populær tropisk plante er “Monstera deliciousa” og navnet siger sig selv. Planten er smuk og nærmest monster lignende på en meget elegant måde. Denne plante er også nem, at passe i et koldt klima og kræver ikke mere opmærksomhed end andre planter. Det skal dog siges, at tropiske planter ikke kan tages om vinteren. 

Hvis man gerne vil have en bestemt plante, der kræver mere lys end der findes er der dog løsninger. Den bedste løsning er, at skaffe en lampe som kan fungere som en kunstig sol i vintermånederne. 

Grantræer til haven giver julen en god løsning

Et grantræ i haven kan give vinteren en helt ny betydning. Dette træ gror nemlig året rundt og giver haven et smukt og nordisk udseende. Op til jul kan der være forskellige grunde til, at vælge det rigtige juletræ. Man kan endda gro et selv, dette kan dog tage mange år og være en længere process. Hvis man er på udkig efter grantræer findes der rigtig mange gode steder, at finde dem. Klik her for, at se et udvalg af grantræer. 

Desuden kan man finde forskellige træer til det nordiske klima, specielt beregnet til haven. Disse gror året rundt og kræver ikke speciel behandling, hverken i sommer eller vinter halvåret.